Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Loken Cpt. STAHL FAUST



Ο γνωστός σε πολλούς Loken, Captain της ομάδας Stahl Faust απαντά στις ερωτήσεις μας για τον ίδιο, την ομάδα του και το Paintball.

Διαβάστε παρακάτω.





1.) Ποια ήταν η αφορμή που σε έκανε να ξεκινήσεις το Paintball ? 

Για μενα η πρωτη επαφη με το paintball ηταν το 1998-99.  Εκει γυρω. Ενας κολλητος που τυχαινε να ηταν και γειτονας ειχε αγορασει ενα pump marker. Εταιρια και μοντελο δεν θυμαμαι. Θυμαμαι πως ηταν μαυρο και ειχε σωληνα γεμιστηρα των 10 paintballs. Επερνε αμπουλες διοξειδιου και ηταν τρομερα ευθυβολο. Ριχναμε σε διαφορους στοχους με αυτο. Σε μερικες βδομαδες ολοι ειχαν απο ενα στην γειτονια και παιζαμε πολεμους στην ρεματια που ειχαμε εκει στην γειτονια μας. Ηταν πολυ ωραια φαση. Μετα βεβαια το ξεχασαμε. Ασχοληθηκαμε με αλλα πραγματα σαν εφηβοι και το παραγκωνισαμε. Πριν απο 4-5 χρονια αρχισα με φιλους να πηγαινουμε σε πεδια και να παιζουμε paintball. Η δραση, η αδρεναλινη, η παρεα και ολο το σκηνικο μας ειχε συνεπαρει. Ετσι ενα παιδι απο την παρεα προτεινε να παμε και να αγορασουμε markers και εξοπλισμο για να παιζουμε φθηνοτερα. Τελικα ολοι πηραμε markers και τελικα καναμε ομαδα milsim.... Οποτε αφορμη για να ξεκινησω το paintball οπως παιζω σημερα ειναι η παρεα, οι φιλοι μου. Μετα ερχονται η δραση και η αδρεναλινη.

2.) Από πότε παίζεις Paintball ?

Paintball παιζω συστηματικα τα τελευταια 3 χρονια σχεδον. Οπως προανεφερα ειχα και μια μικρη επαφη παλιοτερα.

3.) Speedball ή Milsim και γιατί ?

Milsim για μενα. Milsim επειδη ολη η παρεα μου με αυτο ασχολειται. Αυτο μαρεσει και σε αυτο εχω επενδυσει λεφτα. Αν μπορουσα βεβαια θα ηθελα παρα πολυ να ασχοληθω και με speedball. Ισως σε καποια στιγμη στο μελλον...Βλεπουμε... Ακουσα πως εχουν και cookies??? Ισχυει κατι τετοιο???

4.) Πόσα μέλη είστε στην ομάδα ?

 Καποτε ειμασταν 13 ατομα στην ομαδα. Δυστυχως ομως διαφοροι παραγωντες μειωσαν δραστικα τον αριθμο των ενεργων μελων της ομαδας. Τωρα ειμαστε 5 ατομα. Τα υπολοιπα σταματησαν κυριως γιατι εφυγαν για σπουδες-στρατο αλλα καποιοι επισης σταματησαν γιατι δεν μπορουσαν οικονομικως να ακολουθησουν. Ειμαστε ωστοσο παντα ανοιχτοι για νεα μελη-φιλους.

5.) Πες κάτι για την ομάδα σου?

Οι Stahl Faust ειμαστε μια παρεα φιλων. Και ετσι θα παραμεινουμε παντα. Μας δενει η αγαπη για το paiintball και ολα οσα το περιτριγυριζουν. Σχεδον πριν απο 3 χρονια γιναμε επισημα ομαδα. 

6.) Αγαπημένο Μάρκερ ?

Ο Overlord, το Χ7 Phenom μου. Τον εμπιστευομαι οσο τιποτα. 
Οσο για markers γενικοτερα το Tippmann A5 μαλλον.

7.) Εχετε παρει μερος σε καποιο πρωταθλημα?

Περα απο το UWL δεν νομιζω. Ηταν η πρωτη και μοναδικη εμπειρια με αγωνιστικο paintball. Εντελως διαφορετικη νοοτροπια απο αυτην που ειχαμε συνηθισει. Σαν ομαδα δεν ειμασταν ετοιμοι για κατι τετοιο πιστευω. Ειχαμε καλα παιχνιδια αλλα πηραμε χαμηλη θεση.


8.) Πώς βλέπεις την κατάσταση του Paintball στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης ?

Το paintball νομιζω πως τον καιρο αυτο χανει ατομα. Η ομαδα μου εχασε ατομα, εγω πλεον παιζω λιγοτερο. Εχω πιστη και το ξερω πως θα ανακαμψει το paintball στην Ελλαδα. Οσοι το λατρευουμε παιζουμε ακομα. Σεναρια γινονται, κοσμος ακομα παιζει. Ισως οχι τοσο συχνα οσο πριν απο 2-3 χρονια αλλα δεν πτοουμαστε. Περιμενουμε την ανακαμψη και προσπαθουμε και μεις να φερουμε κοσμο σε επαφη με το παιχνιδι. Μαζευουμε φιλους φιλων και παιζουμε μια στο τοσο. Προσπαθουμε αλλα οι καιροι ειναι δυσκολοι και πρεπει να το συνειδητοποιησουμε. 

9.) Πώς βλέπεις το Paintball στο μέλλον ?

MagFed babey!!! Σε καποια φαση θα γινει. Το πιστευω. Το ελπιζω. Ειναι πιο οικονομικο (αρα βοηθαει στην κριση) και πιο ρεαλιστικο και πιο challenging.

10.) Πώς βλέπεις εσένα και την ομάδα σου στο μέλλον ?

Με magfed markers. Εχουμε ηδη κανει τα πρωτα βηματα πριν απο ενα χρονο. Ειναι πλεον θεμα χρονου να εχουμε ολοι magfed markers.
Θελω να συνεχισουμε να προπονουμαστε και να παιζουμε τακτικα και να φερουμε νεα μελη στην ομαδα. 


3 σχόλια: